Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı

Üniversitemizin Değerli Öğretim Elemanları,

Mevlana Değişim Programının daha verimli ve nitelikli hale getirilmesi için YÖK’ün yürüttüğü çalışmalar kapsamında, “Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” ile ilk kez 2016-2017 Akademik Yılı’nda ülke ayrımı gözetilmeksizin belirlenen alanlarda öğrenci ve öğretim elemanı değişim hareketliliği gerçekleştirilecektir. Üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanlarının bilgi birikimleri ile tecrübelerini artırması ve paylaşmasında söz konusu program şüphesiz önemli katkılar sağlayacaktır. Projeler Mevlana Değişim Programı kapsamında, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yoluyla gerçekleştirilecektir.
Bu programda öğretim elemanı ve öğrenci değişiminin finansmanı tamamıyla Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu tarafından karşılanmaktadır. Mevlana Değişim Programı kapsamında yurt dışına gönderilecek öğretim elemanlarına 6245 sayılı Harcırah Kanunun 34. Maddesi hükümlerine göre harcırah, 2547 sayılı Kanunun 10 uncu maddesine göre ek ders ücreti ödenebilmektedir. Gidilecek ülkeye göre yolluk yevmiye ve sağlık sigortası ödemeleri ekte ayrıntılı olarak yer almaktadır. Öğrencilere ise o yıl lisans öğrencileri için belirlenen öğrenim kredisi miktarının 3 katına kadar ödeme yapılacaktır.
Proje önerecek öğretim elemanlarımız, yurtdışındaki bir üniversite ile “proje ortağı” olarak anlaşmaları gerekmektedir. Bunun için bugüne kadar üniversitemizce işbirliği anlaşması olan ve YÖK tarafından onaylanan aşağıda linki verilen üniversitelerin ilgili bölümleriyle iletişime geçilip biriminizdeki bölümlerle ders içeriğinin uygun olması durumunda Proje Formunu doldurarak en geç 22 Nisan 2016 tarihi mesai bitimine kadar Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü’müze iletilmesi gerekmektedir.
Program hakkında ayrıntılı bilgi ve duyurulara Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı http://www.mevlana.hitit.edu.tr/ web sayfasından ulaşabilirsiniz.
Programdan en iyi şekilde faydalanmanız temennisiyle çalışmalarınızda üstün başarılar dileriz.



İlgili Belgeler :

1-YÖK Yürütme Kurulu Kararı için tıklayınız. 2- Proje Formu için tıklayınız.
3- Harcırah (H) Cetveli için tıklayınız. 4- Anlaşmalı Olduğumuz Ülkeler ve Üniversitelerin Listesi için tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM